Wonen


De appartementen:
De tweekamer appartementen van ca 50 m2 in de wooncluster zijn gesitueerd rondom het centrale middenplein op de beganegrond en de vide op de eerste verdieping. De appartementen zijn voorzien van een open keuken aan de woonkamer, een slaapkamer en doucheruimte met toilet. Aangrenzend aan de hal/entree is een ruimte techniek/bergkast waarin wasapparatuur opgesteld kan worden.

Elk appartement beschikt daarnaast over een inpandige eigen berging en er is een centrale fietsenberging aanwezig. Bij het ontwerp van het appartement is extra aandacht besteed aan veiligheid en voorzieningen om een prikkelarme omgeving realiseren. Zo is de keuken voorzien van een inductie kookplaat en een afzuigkap met recirculatie PlasmaMade filter. Elk appartement heeft een balkon of een terras dat bereikbaar is vanuit de woonkamer.


Algemene ruimten:
Op de begane grond bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte met een keuken. Via deze gemeenschappelijke ruimte kan men op het terras en in de gezamenlijke tuin komen. Aan het inpandige middenplein is de vergaderruimte, de gezamenlijke wasruimte met wasapparatuur en een bezoekerstoilet voorzien. De gemeenschappelijke ruimte met tuin/terras, de binnenpatio en vide op de eerste verdieping vormen een verbindend element en geven een ruimtelijk en licht karakter. De situering van het middenplein, de gemeenschappelijke ruimte en de tuin bieden veel mogelijkheden om gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen.


Grasboom Amersfoort heeft een eigen centrale entree, die per videocom installatie vanuit elk appartement te openen is. In de centrale entree bevinden zich ook de postbussen en toegang tot de lift. Het gebouw biedt aan bewoners ook toegang via de fietsenentree, waar inpandig de fietsen gestald kunnen worden.

| Grasboom Amersfoort | Wiekslag 218 | 3825 GH | Amersfoort | secretariaat@grasboomamersfoort.nl |