Welkom bij Grasboom Amersfoort


Ouders verenigd in de stichting Grasboom Amersfoort hebben in samenwerking met Wooncoöperatie De Alliantie een nieuw wooncomplex gerealiseerd voor jongvolwassenen met ASS (autisme). Het appartementen complex staat aan de Wiekslag (218) in de wijk Liendert te Amersfoort. De nieuwbouw is gestart in oktober 2014 en in december 2015 Grasboom Amersfoort zijn de eerste bewoners er hun appartement betrokken.

Het wooncomplex heeft 24 woningen, waarvan negen reguliere huurwoningen op de tweede en derde verdieping. De Grasboom Amersfoort heeft 15 woningen op de begane grond en de eerste verdieping. De appartementen en gemeenschappelijke ruimten zijn binnen het wooncluster gesitueerd. Het vrijstaande wooncomplex aan de Wiekslag is gelegen aan het wijkplantsoen waarbij aan de zuid-oostzijde van gebouw is het terras en de tuin.

Ligging en bereikbaarheid:
De stadswijk Liendert ligt noordoostelijk van de binnenstad en wordt aan de westkant door de A28 begrensd. Aan noordzijde is de wijk afgezoomd met het waterwingebied; een langgerekte parkachtige ‘groene strook’ die Amersfoort van drinkwater voorziet.

Het wooncomplex aan de Wiekslag is perfect bereikbaar per openbaar vervoer. Het ligt op 10-15 minuten fietsafstand van het Station Schothorst en Amersfoort Centraal. Stads/streekbussen stoppen voor de deur. De oude binnenstad met het gezellige winkel - en uitgaansgebied van Amersfoort is op 10 minuutjes fietsen binnen bereik. In de directe omgeving zijn er winkels in de wijk en een grote supermarkt aanwezig. Op loopafstand is er een apotheek en is het wijkondersteuningspunt ‘Stip’ bereikbaar. Medisch centrum Meander ligt op 2,5 km afstand. Kortom ‘overal dichtbij’; met maximaal een kwartiertje ben je bij een van hierboven genoemde voorzieningen.

Deze film is gemaakt door VESTEMA in opdracht van Grasboom Amersfoort
| Grasboom Amersfoort | Wiekslag 218 | 3825 GH | Amersfoort | secretariaat@grasboomamersfoort.nl |